Deser z gotowanej pomarańczy

Deser z gotowanej pomarańczy
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smaczny, prosty w wykonaniu deser.

Składniki

  • pomarańcza 1 szt
  • Jajo kurze 5 szt
  • mąka 1 łyżka
  • cukier 1/2 szklanki
  • tłuszcz do formy

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pomarańcza dokładnie umyć i ugotować w skórce, następnie zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysto i wymieszać z masą pomarańczową. Następnie ubić białka na sztywno, wsypać mąkę i połączyć wszystkie składniki. Deser przełożyć do przygotowanych naczyń żaroodpornych. Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Możemy go podawać na zimno lub na ciepło.

Składniki
  • pomarańcza 1 szt
  • Jajo kurze 5 szt
  • mąka 1 łyżka
  • cukier 1/2 szklanki
  • tłuszcz do formy
Składniki