Deser z borówkami i mascarpone

Deser z borówkami i mascarpone
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Łatwy, smaczny i szybki w przygotowaniu. Polecam.

Składniki

  • 5-6 sztuk kakaowych herbatników
  • 200 g serka mascarpone
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 1 szkl. borówek

Przygotowanie

  1. Herbatniki pokruszyć. Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i jogurtem na jednolitą masę. Borówki umyć. Na dno pucharków wyłożyć połowę herbatników. Następna warstwa to krem z mascarpone. Na nią borówki. Następnie jeszcze raz powtórzyć te same warstwy tj. herbatniki, krem z mascarpone, borówki. Od razu można podawać.

Komentarze do przepisu (12)

ErJot 31 lipca 2019
Lubię takie desery: przekładane z owocami:)
fafiatko 01 sierpnia 2019
Pysznosci! A juz z owocami to podwojnie smaczne!
SlodkoSlodka83 01 sierpnia 2019
Bardzo lubimy takie deserki :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 5-6 sztuk kakaowych herbatników
  • 200 g serka mascarpone
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 1 szkl. borówek
Składniki