Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser truskawkowo-jogurtowy"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 224
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 224
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Składniki
Wiórki wymieszaj z cukrem pudrem. Obramowania pucharków zwilż ciepłą wodą, zanurzaj je w wiórkach i cukrze. Truskawki umyj, usuń szypułki. Owoce duś kilka minut z cukrem. Zlej sok. Owoce zmiksuj z jogurtem.
Na dno pucharków nalej trochę soku, wlej mus, na wierzchu zrób z sosu serduszka. Deser udekoruj owocami i listkami mięty. Chłodź w lodówce.Źródło: Dobry Tydzień