Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Deser Śnieżny Pucharek"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Składniki
Ciasteczka połam na drobne kawałki. Wiśnie osącz. Zalewę zachowaj. Ciastka skrop zalewą z wiśni. Śmietanę wymieszaj z cukrem oraz cukrem waniliowym. Ubij na sztywno. Schładzaj 30 minut.
W pucharkach układaj warstwami: kawałeczki ciastek, wisienki z kompotu i porcje bitej śmietany.
Wierzch deseru udekoruj gwiazdkami z andrutów oraz wisienkami kandyzowanymi. Przed podaniem każdą porcję polej karmelową polewą.Źródło: Tina