Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja deserowa to rozpływający się w ustach budyniowy deser sherry z brzoskwiniami.
mikser
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 60
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 58
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 997
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 60
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 58
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 997
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
1. Z pół litra mleka odlać 1/3 szklanki, w której rozrobić budyń z cukrem. 2. Pozostałe mleko zagotować. 3. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń. 4. Mieszać aż zgęstnieje. (ok 2-3 min) 5. Ostudzić budyń i dodać do niego wiśniówki - wymieszać. 6. W międzyczasie ubić śmietankę na sztywno z łyżeczką cukru pudru. 7. Gdy budyń wystygnie wmieszać do niego 2/3 ubitej śmietanki. 8. Pokroić brzoskwinię w paski i ozdobić nią naczynka. 9. Dodać na wierzch pozostałą bitą śmietanę. Smacznego! :)