Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deser, który powstał na szybko, z "resztek", które miałam w lodówce :-)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Miąższ awokado wyjąć ze skórki, zblendować z bananem, kakao i opcjonalnie cukrem pudrem na gładką jednolitą masę. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać twarożek, masę kajmakową i krótko zmiksować, do połączenia się składników. Ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem. Do szklanek, pucharków lub słoiczków przełożyć krem z awokado, na wierzch wyłożyć masę serowo-kajmakową. Schłodzić kilka godz. w lodówce. Przed podaniem można udekorować płatkami śniadaniowymi.
Smacznego :-)