Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser ryżowy z brzoskwiniami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 174
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 681
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 118
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 174
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 681
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 118
Składniki
Mleko doprowadź do wrzenia z otartą skórką z cytryny. Dodaj ryż i mieszając, gotuj 20 minut na wolnym ogniu. Na koniec dosyp 2 łyżki cukru.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku, dodaj do ryżu, wymieszaj. Gdy przestygnie, połącz z ubitą śmietanką.
Gotową masę ryżową nałóż do foremek i wstaw na godzinę do lodówki. Zmiksowane brzoskwinie podgrzej wraz z 2 łyżeczkami cukru.
Schłodzony deser polej owocowym sosem i udekoruj liskami melisy.Źródło: Kurier TV