Deser "Jagodowa Róża"

Deser Jagodowa Róża
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Deser bez pieczenia z pianką serowo-jagodową. Deser z wkładką z galaretki, bardzo delikatny i pyszny.

Składniki

  • WKŁADKA:
  • -1 galaretka wiśniowa -1 szklanka wody
  • PIANKA:
  • -2 galaretki agrestowe -2 szklanki wody
  • -330 ml. śmietanki 30 % -3 łyżki cukru pudru -1 śnieżka
  • -400 g. jogurtu greckiego -150 ml. frużeliny z czarnych jagód
  • POTRZEBA:
  • -kilka podłużnych biszkoptów
  • -silikonowa forma do babek w kształcie róży

Przygotowanie

  1. wkładka-Wodę zagotować, odstawić i zaraz rozpuścić w niej galaretkę wiśniową. Ostudzić, przelać do bulionówki i schłodzić w lodówce do zestalenia.Obkroić nożem i obrócić na talerzyk.

  2. pianka-Z galaretkami agrestowymi postąpić tak samo tylko do rozpuszczenia. Ostudzić do lekkiego tężenia.
    Schłodzoną śmietankę ubić z pudrem i śnieżką. Potem dodawać porcjami jogurt, frużelinę i ubić. Na koniec dolewać tężejącą galaretkę i ubić ale nie za długo. Przelać połowę do formy, włożyć galaretkę wiśniową.
    ( formę, najpewniej będzie jak włożymy ją do odpowiedniej miski. Forma musi być stabilna inaczej może deser wypłynąć.)

  3. Zalać resztą masy i ułożyć biszkopty.Schłodzić najmniej dwie godziny.

  4. Zastygnięty deser, przykryć paterą i obrócić. Ostrożnie zdjąć formę.

Komentarze do przepisu (12)

kuchmariola63 07 września 2018
Super.
bryssska 07 września 2018
Świetnie pomyślany deser ;-D
basiliana 07 września 2018
Świetny pomysł na deser - wygląda pięknie i bardzo apetycznie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • WKŁADKA:
  • -1 galaretka wiśniowa -1 szklanka wody
  • PIANKA:
  • -2 galaretki agrestowe -2 szklanki wody
  • -330 ml. śmietanki 30 % -3 łyżki cukru pudru -1 śnieżka
  • -400 g. jogurtu greckiego -150 ml. frużeliny z czarnych jagód
  • POTRZEBA:
  • -kilka podłużnych biszkoptów
  • -silikonowa forma do babek w kształcie róży
Składniki