Deser owocowy z orzechami i czekoladą

Przepis dnia 2020-01-08
Deser owocowy z orzechami i czekoladą
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Futka
Szybki i prosty w przygotowaniu, a co najważniejsze niezwykle smaczny deser owocowy z mango i morelami, będzie świetnym rozwiązaniem na pożywną przekąskę, ale także słodką sylwestrową przystawkę. Słodkie owoce, orzechy i czekolada dodadzą nam energii i cudownie rozpieszczą kubki smakowe. Gorąco polecam! :)

Składniki

  • 300 g waniliowego serka homogenizowanego
  • 0,5 dojrzałego mango
  • 4 morele
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • 1 łyżka startej czekolady

Przygotowanie

  1. Na dno słoiczków, miseczek lub pucharków wykładamy serek homogenizowany. Połowę mango miksujemy na jednolity oraz gładki mus i wylewamy go na serek. Na wierzchu układamy orzechy włoskie oraz pokrojone na kawałki morele i posypujemy wszystko startą (mleczną lub gorzką) czekoladą.

  2. Deser jest szybki i banalnie prosty w przygotowaniu, ale naprawdę można się w nim zakochać :)

  3. Deser przygotowany w mini słoiczkach będzie świetną przekąską imprezową.

    Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (14)

ewka16 31 grudnia 2019
pyszny i pięknie podany :)
Maudie 01 stycznia
Ale on pięknie i apetycznie wygląda :)
Pysznosci i jakie piekne kolorki :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 300 g waniliowego serka homogenizowanego
  • 0,5 dojrzałego mango
  • 4 morele
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • 1 łyżka startej czekolady
Składniki