Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny , lekko kwaskowaty i odświeżający deserek. Jest prosty w przygotowaniu a składniki tanie ! ! ! ;D POLECAM!!!
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 23
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 87
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 23
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 87
Składniki
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i dokładnie wymieszać, aby nie powstały grudki. Mandarynki przelać razem z zalewą do głębokiego naczynia (odłożyć 8 cząstek do dekoracji), zmiksować.
Do musu dodać jogurt oraz cukier i zmiksować jeszcze raz. Następnie wlać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Deser mandarynkowy rozlać do pucharków, po czym wstawić je na 2 godziny do lodówki. Podawać, gdy mus dobrze stężeje.
Pucharki z deserem udekorować cząstkami mandarynek, listkami świeżej melisy i różyczkami z bitej śmietany