Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, łatwy i szybki do przygotowania.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 71
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3317
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 71
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3317
Składniki
Do głębokiego naczynia wsypać umyte maliny, wlać zimne mleko, zmiksować..
Dodać miód, nasiona chia i syrop klonowy, wymieszać.
Przelać do pucharków.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem wymieszanym z śmietan fixem, włożyć do pucharków na deser z nasionami.
Maliny podlać niedużą ilością wody, dodać cukier, rozgotować. Gorący mus wymieszać z galaretką malinową, ostudzić. Tężejącą wylać na śmietanę w pucharkach, oziębić.