Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
RADA - Jeżeli zastąpimy mrożone maliny owocami świeżymi należy zmniejszyć podaną ilość cukru o 1/3. Smacznego!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 29
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 720
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 29
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 720
Składniki
Cytrynę umyć, otrzeć cienko skórkę. w rondelku zagotować mleko z cukrem waniliowym, skórką cytrynową oraz makiem. zmniejszyć ogień i mieszając gotować mase makową jeszcze 15 minut, po czym odstawić do przestygnięcia.
Z cytryny wycisnąć sok,. Twarożek dokładnie utrzeć cukrem (łyżkę odłożyć) oraz połową soku cytrynowego, a następnie wymięszć z masą makową.
Rozmrożone maliny (4 odłożyć) zmiksowaćz resztą cukru orazsoku cytrynowego i przetrzeć przes sito. W pucharkach rozłożyć warstwami zmiksowane maliny z masą makową. Udekorować malinami.