Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser zwłaszcza dla naszych milusińskich. Lody bez mleka i cukru. Pyszne i zdrowe. Banalnie proste w przygotowaniu.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 43
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 43
Składniki
Banany kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera, dodajemy miód i blendujemy na gładką masę.
Przelewamy masę do formy i wstawiamy do zamrażalnika na około 3 godziny
Przed podaniem herbatniki drobno kruszymy, wrzucamy do naczynia, w którym podajemy deser, połowę na spód, a połowę zostawiamy na wierzch. Polewamy 2 łyżkami syropu z brzoskwiń. Deser wstawiamy na chwilę do lodówki
Przygotowujemy oszuszone z syropu połówki brzoskwiń oraz płatki z migdałów
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Smarujemy czekoladą płatki migdałów robiąc „OCZY”. Pozostałą częścią czekolady dekorujemy brzoskwinie jak pszczółki. Wkładamy na chwilę do lodówki Aby czekolada szybciej zastygła. Brzoskwinie nacinamy ostrym nożem w czterech miejscach i wkładamy w nie płatki migdałowe.
Pszczółkę wkładamy na przygotowany wcześniej deser. SMACZNEGO :)