Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto mieć zamrożone różne owoce. Taki deser robi się 10 - 15 min. wykorzystując właśnie mrożone owoce. Dużym zaskoczeniem jest dla niespodziewanych gości. Poza tym jest przepyszny.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mrożone owoce przełożyć do miski blendera i rozdrobnić. Czynność powtarzać w kilkuminutowych odstępach aż powstanie gładka masa. Owoce muszą się troszkę rozmrozić. W czasie rozdrabniania dodać sok z cytryny i miód. Przełożyć do pucharków i posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Można też dodać bitą śmietanę, świeże owoce, albo też posypać wiórkami czekoladowymi. Smacznego. Porady Do deseru można wykorzystać również inne owoce. Maliny niestety maja drobne, wyczuwalne pestki i przez to chyba są mniej smaczne.