Deser krówkowy z ryżem preparowanym

Deser krówkowy z ryżem preparowanym
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Prosty do przygotowania deser łączący słodycz masy krówkowej ze słonawym smakiem ryżu preparowanego.

Składniki

  • Ryż preparowany - 1 małe opakowanie
  • Serek mascarpone - 250 g
  • Masa krówkowa - 1 mała puszka
  • Śmietanka 30% - 250 ml
  • Sól morska - 1/2 łyżeczki
  • Ozdoby czekoladowe

Przygotowanie

  1. Połowę ryżu preparowanego mieszamy z połową masy krówkowej. Wykładamy na dno pucharków.

  2. Schłodzoną śmietankę ubijamy, dodajemy pozostałą część masy krówkowej, sól morską i serek mascarpone. Dokładnie mieszamy i wykładamy na masę z ryżem preparowanym.

  3. Wstawiamy do lodówki na 1,5 godziny. Ozdabiamy ryżem preparowanym i czekoladą.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 30 listopada 2020
Apetycznie wygląda:)
Składniki
  • Ryż preparowany - 1 małe opakowanie
  • Serek mascarpone - 250 g
  • Masa krówkowa - 1 mała puszka
  • Śmietanka 30% - 250 ml
  • Sól morska - 1/2 łyżeczki
  • Ozdoby czekoladowe
Składniki