Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser kawowy z jabłkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Składniki
Jabłka umyj i obierz ze skóry. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach, po czym przełóż je do garnka i smaż około 15 minut.
Po tym czasie dosyp galaretkę w proszku i dokładnie wymieszaj. Odstaw owoce do ostygnięcia.
Na dnie szklanek rozłóż część pokruszonych herbatników. Wyłóż na nie mus jabłkowy.
Rozpuszczoną wcześniej żelatynę połącz z ubitą śmietanką i cukrem pudrem. Nałóż ją jako kolejną warstwę deseru.
Wierzch posyp resztą ciastek.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV