Deser jogurtowy z granolą, mango i figą

Deser jogurtowy z granolą, mango i figą
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Futka
Dzisiaj zapraszam na deser jogurtowy z granolą, musem z mango, świeżą figą i miodem piniowym o łagodnym i aksamitnym smaku. Kocham takie zdrowe desery, które często wybieram na drugie śniadanie. Dodają mi mnóstwo energii i cudownie rozpieszczają kubki smakowe :D

Składniki

  • 400 g jogurtu greckiego
  • 1 dojrzałe mango
  • 2 świeże figi
  • 6 łyżek granoli
  • 2 łyżki miodu piniowego

Przygotowanie

  1. Obrane i pozbawione pestki mango miksujemy na jednolity i gładki mus. Na dnie pucharków układamy jedną warstwę jogurtu greckiego, następnie mus z mango i kolejną warstwę jogurtu. Wierzch posypujemy ulubioną granolą, na której układamy pokrojone figi. Całość polewamy łyżką miodu pionowego i gotowe! :)

  2. Taki deser możemy również przygotować na drugie śniadanie do pracy. Pamiętajmy wtedy, aby granolę dodać tuż przed zjedzeniem, aby pozostała chrupka. Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (14)

slodkisentyment 03 października
Wygląda smakowicie :)
Maudie 04 października
Przepyszny i zdrowy deserek:) No i ślicznie wygląda :)
SprytnaChochla 04 października
Bardzo ładnie wygląda.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 400 g jogurtu greckiego
  • 1 dojrzałe mango
  • 2 świeże figi
  • 6 łyżek granoli
  • 2 łyżki miodu piniowego
Składniki