Deser jogurtowy z bananem i migdałami

Deser jogurtowy z bananem i migdałami
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: mangiare
Taki deser możesz sobie zrobić o każdej porze roku.

Składniki

  • jogurt truskawkowy 300 ml
  • galaretka cytrynowa 2 szt.
  • galaretka pomarańczowa 1 szt
  • banan 1 duży
  • migdały garść

Przygotowanie

  1. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody . Galaretkę pomarańczową też rozpuścić w 400 ml wody. Odstawić do ostygnięcia. Zimną galaretkę wlać do szklanek 6 szt. wrzucić do każdej szklanki kilka krążków banana, wstawić do lodówki do stężenia.

  2. Jogurt wymieszać z 200 ml tężejącej galaretki cytrynowej wylać na stężałą galaretkę pomarańczową .Wstawić do lodówki do stężenia.

  3. Na stężały jogurt wyłożyć pozostałą część banana zalać pozostałą galaretką cytrynową. Włożyć ponownie do lodówki do stężenia.
    Przed serwowaniem udekorować migdałami.



    Buon appetito!

Składniki
  • jogurt truskawkowy 300 ml
  • galaretka cytrynowa 2 szt.
  • galaretka pomarańczowa 1 szt
  • banan 1 duży
  • migdały garść
Składniki