Deser jogurtowy.

Deser jogurtowy.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Deser przygotowany na bazie mojego budyniu jogurtowego.

Składniki

  • 1 mały jogurt naturalny, 1 jajko, 2-3 łyżki mąki pszennej, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki cukru trzcinowego,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • rodzynki,
  • listki świeżej mięty.

Przygotowanie

  1. Do jogurtu dodać: mąkę, jajko, cukier waniliowy. Zmiksować na gładką masę.
    Ugotować budyń.
    Dodać:
    - 2-3 łyżki żelatyny, mieszać aż żelatyna się rozpuści,
    - rodzynki,
    - drobno pokrojoną mięte.

  2. Przełożyć do pucharków, odstawić do stężenia do lodówki.

Składniki
  • 1 mały jogurt naturalny, 1 jajko, 2-3 łyżki mąki pszennej, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki cukru trzcinowego,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • rodzynki,
  • listki świeżej mięty.
Składniki