Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy, pożywny deser lub drugie śniadanie
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 36
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 309
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1329
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 133
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 36
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 309
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1329
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 133
Składniki
Kaszę jaglaną należy przepłukać na sitku. Do garnka wlać 1 szkl. mleka, wsypać kaszę jaglaną, wiórki kokosowe i cukier. Gotować na małym ogniu do momentu aż kasza zmięknie (ok. 15 min.) W czasie gotowania od czasu do czasu mieszać i dolewać resztę mleka (kasza z wiórkami muszą je wchłonąć). Ostudzić. Dodać mleko w proszku, wymieszać. Zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej masy (w razie konieczności dosypać cukru) Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Wykładać do szklanki warstwami. Schłodzić w lodówce kilka godzin.
Smacznego :-)