Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy deser
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 153
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 153
Składniki
Kaszę jaglaną należy przepłukać pod bieżącą wodą i gotować w osolonej wodzie (ok. 1 szkl.) ok. 20 min. Lekko przestudzić. Do ugotowanej kaszy dodać mleko, zmielone orzechy i syrop klonowy lub miód.
Zblendować na gładką masę. Do połowy masy dodać kakao i wymieszać. W miseczkach lub szklankach umieścić masę kakaową, na to wyłożyć masę jasną i posypać posiekanymi orzechami
Najlepiej smakuje schłodzony. Smacznego :-)