Deser jaglano-orzechowy a'la Monte

Deser jaglano-orzechowy a'la Monte
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: sereberko80
smaczny, zdrowy deser

Składniki

  • Kaszas jaglana 10 dag
  • sól szczypta
  • mleko 125 ml
  • zmielone orzechy laskowe 5 dag
  • syrop klonowy lub miód 5 łyzek
  • kakao 1,5 łyżki
  • kilka posiekanych orzechów u mnie włoskie

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną należy przepłukać pod bieżącą wodą i gotować w osolonej wodzie (ok. 1 szkl.) ok. 20 min. Lekko przestudzić.
    Do ugotowanej kaszy dodać mleko, zmielone orzechy i syrop klonowy lub miód.

  2. Zblendować na gładką masę. Do połowy masy dodać kakao i wymieszać. W miseczkach lub szklankach umieścić masę kakaową, na to wyłożyć masę jasną i posypać posiekanymi orzechami

  3. Najlepiej smakuje schłodzony. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (6)

SprytnaChochla 16 września 2019
Zdrowe monte - super!
SlodkoSlodka83 16 września 2019
Pyszności :-)
slodkisentyment 17 września 2019
Świetny deser :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Kaszas jaglana 10 dag
  • sól szczypta
  • mleko 125 ml
  • zmielone orzechy laskowe 5 dag
  • syrop klonowy lub miód 5 łyzek
  • kakao 1,5 łyżki
  • kilka posiekanych orzechów u mnie włoskie
Składniki