Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie lubisz słodyczy, to ten deser myślę, że przypadnie ci do gustu. Deser słodzony nie cukrem, a owocami.
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 54
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6734
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 54
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6734
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
Jabłko obieramy, wyrzucamy pestki i twardsze części z ogryzka, owoc kroimy na plasterki. Pokrojone jabłko wrzucamy do garnka i podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. Banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy również połowę naszego duszonego jabłka, zarodki pszenne i jogurt. Razem wszystko miksujemy. Owocową masę wlewamy do szklanek i dekorujemy drugą połową jabłka, bananem, ja użyłam orzecha włoskiego i winogrona fioletowe i zielone.