Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser na sylwestra.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Wykonanie: Grejpfruty przekroić na połówki, wydrążyć miąższ i odcisnąć sok. Starannie oczyścić miseczki z błonek i odłożyć. Żółtka utrzeć z cukrem, mąką ziemniaczaną i połączyć z jedną szklanką soku grejpfrutowego. Masę dokładnie połączyć, postawić na ogniu i cały czas mieszając zagotować. Następnie zdjąć z ognia, połączyć z likierem i ostudzić. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą, napełnić grejpfrutowe miseczki. Zapiec w piekarniku w temperaturze 185 stopni przez 20 minut.