Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser galaretkowy"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Galaretki rozpuść oddzielnie według przepisu podanego na opakowaniu. Na dno pucharków (najlepiej przezroczystych) wlej jedną galaretkę (np. brzoskiwniową), odstaw do stężenia.
Świeże owoce oczyść, pokrój na kawałki. Mrożonych nie rozmarażaj. Te w puszce osącz, pokrój. Owoce ułóż na galaretce, zalej pozostałą tężejącą galaretką. Ostudź. Udekoruj ubitą z cukrem pudrem kremówką.
Czas przygotowania:15 min, ilość porcji: 6 cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie