Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser czekoladowy"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5940
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5940
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Składniki
Wymieszaj kaszę z 4 łyżkami cukru. Zagotuj pół litra mleka, wsyp kaszę i gotuj 2 min. Z reszty mleka i cukru ugotuj budyń. Wsyp połowę startej czekolady, wymieszaj. Kiedy ostygnie, wsyp resztę czekolady (pozostaw trochę do posypania deseru).
Ubij śmietanę z zimną kaszą manną. Do pucharków nałóż na przemian jasną i ciemną warstwę. Posyp czekoladą, schłodź.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie