Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający kokosowy deser z porzeczkami i nasionkami chia idealny na gorące dni.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 146
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 14
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 146
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 14
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody, dobrze mieszamy i dolewamy jeszcze 1 szkl. zimnej wody. Przelewamy do szerokich szklanek ułożonych pod skosem na filiżankach i zostawiamy do stężenia.
Do miski wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy nasiona chia, dodajemy miód i mieszamy. Przelewamy mleko kokosowe z chia do szklanek ze stężałą galaretką i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny, żeby chia napęczniało.
Śmietanę kremówkę 38% ubijamy dodając pod koniec miksowania cukier puder. Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy deser. Na koniec posypujemy porzeczkami.