Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśne borówki i rabarbar, słodki waniliowy budyń - idealne połączenie!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32546
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 905
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32546
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 905
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Składniki
Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu - dodajemy 2 łyżki cukru, mieszamy. Następnie dodajemy borówki, znów mieszamy i nakładamy do pucharków - budyń jest gorący! Rabarbar kroimy w małe kawałki, wrzucamy do garnka razem z 2 łyżkami cukru i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Żelatynę zalewamy odrobiną wody, mieszamy. Wkładamy do mikrofali i podgrzewamy - żelatyna idealnie się rozpuści. Gotową żelatynę dodajemy do rabarbaru i mieszamy. Następnie nakładamy do pucharka na masę budyniową. Zamiast rabarbaru można użyć truskawek czy innych owoców, a masę zrobić na galaretce :)