Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 102
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 102
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Galaretkę rozpuścić we wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Wlać w pucharki lub szklanki, wstawić do lodówki (można oprzeć o ściankę lodówki i wyjdzie taki skos jak u mnie :-) ). W tym czasie ugotować budyń, przestudzić (ja zużyłam krem budyniowy, który został mi z nadziewania rurek). Gdy galaretka w szklance stężeje, wyłożyć na nią przestudzony budyń. Na wierzch wyłożyć kremówkę ubitą z dodatkiem ajerkoniaku lub cukru pudru do smaku. Schłodzić. Smacznego :-)