Płatki owsiane zalać gorącą wodą, przykryć i odstawić aż napęcznieją.
Rodzynki zalać ciepłą wodą i pozostawić na około 10 minut.
3 galaretki rozpuścić w naczyniach. Po wystudzeniu wstawić do lodówki aż stężeją.
Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie.
Rodzynki i płatki owsiane odsączyć, wymieszać.
Wyłożyć dno szklanego naczynia, wstawić do lodówki.
Serek i mleko zmiksować na gładką masę.
Jeżeli będzie mało słodki można dodać cukru trzcinowego lub miodu.
Ciągle mieszając dodawać stopniowo rozpuszczoną żelatynę.
Brzoskwinie pokroić w dużą kostkę, dodać do masy serowej.
1 stężałą galaretkę pokroić w kostkę, dodać do masy.
Całość delikatnie wymieszać, wyłożyć na płatki.
Wstawić do lodówki.
2 pozostałe galaretki pokroić w drobną kostkę.
Udekorować "seromleko".
Przechowywać w lodówce.