Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser Banoffee to zdecydowanie mój hit wśród deserów. Jest łatwy w przygotowaniu, przepyszny i sycący.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 680
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 78
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 680
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 78
Składniki
Herbatniki rozdrabniamy na piasek. Banany kroimy w plasterki i polewamy sokiem z cytryny. Masę krówkową lekko podgrzewamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej, żeby miała luźniejszą konsystencję i mieszamy ją aby nie miała grudek. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
Do wysokich szklanek lub pucharków wsypujemy 1- 2 łyżki rozdrobnionych herbatników. Na to 1 łyżkę masy krówkowej i układamy warstwę bananów. Następnie 2 łyżki bitej śmietany, znów 1-2 łyżki herbatników rozdrobnionych, masę krówkową, banany, bitą śmietaną i na koniec posypujemy posypką czekoladową lub kakao.
*Uwagi: Zanim przełożymy bitą śmietanę do szklanek musimy się upewnić że masa krówkowa wystygła ( w przeciwnym razie bita śmietana może się rozpuścić ). Masę krówkową i bitą śmietaną można przekładać do szklanek za pomocą rękawa cukierniczego. Deser przechowujemy w lodówce.