Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny bardzo prosty i szybki do wykonania deser
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 726
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 130
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 401
Polecam.
Odsłon: 469
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 726
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 130
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 401
Polecam.
Odsłon: 469
Składniki
Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i dodajemy 1 łyżkę cukru. Następnie odsączamy brzoskwinie i kroimy je w drobną kostkę. Owoce dodajemy do ostudzonej galaretki i wstawiamy do lodówki. Przez około godzinę co 15 minut mieszamy je. Galaretkę możemy podawać z bitą śmietaną.
Zamiast brzoskwiń możemy także do jednej galaretkę zetrzeć jedno jabłko. Jednak należy pamiętać aby starte jabłko szybko połączyć z galaretką, jabłka szybko ciemnieją i całość wygląda nieapetycznie. Dalej postępujemy analogicznie jak wyżej.