Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatne zapiekanki z jabłkami"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 542
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 542
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Składniki
Posmaruj masłem żaroodporne kokilki. Kromki bułki paryskiej pokrój na małe kawałki i wymieszaj z dżemem pomarańczowym. Rozłóż je do przygotowanych kokilek. Dołóż do nich kawałki jabłek. Umieść kokilki w głębokiej formie do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Podgrzej mleko (nie gotuj). Jajka wymieszaj w misce z cukrem, następnie powoli dodaj do mleka. Zalej masą mleczną zawartość kokilek.
Wlej do naczynia gorącą wodę, tak aby sięgała do połowy wysokości kokilek. Wstaw do piekarnika, piecz 25-30 minut, aż wierzch zbrązowieje.Źródło: Olivia