Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delikatne puree koperkowe"
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 14
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1817
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1740
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 14
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1817
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1740
Składniki
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odparować, trzymając na małym ogniu jeszcze 2-3 minuty w garnku bez pokrywki. Co jakiś czas warto podrzucić ziemniaki, by nie przywarły do jego spodu. Gotowe przełożyć do miski, dodać masło i mleko.
puree dobrze wymieszać, ugnieść lub przecisnąć przez praskę, oprószyć umytym i posiekanym koperkiem.
Puree to potrawa, której nie można podgrzewać, bo traci smak, dlatego należy podawać ją tuż po przyrządzeniu. Pasuje do mięs i surówek. Zamiast koperku można użyć podsmażonej na 1 łyżce masła posiekanej cebuli albo pora.Źródło: Twoje Imperium