Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delicje trzy smaki z kremem i konfiturą"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 53
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 195
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 56
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 133
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 53
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 195
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 56
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 133
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszaj z likierem migdałowym. Masę bezową przełóż do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki.
Wyciśnij małe rozetki na blachy wyłożone pergaminem. Ciastka susz ok. 2 godzin w piekarniku rozgrzanym do temp. 80 stopni.
Z proszku budyniowego, cukru oraz mleka ugotuj gęsty budyń. Wystudź go i utrzyj z masłem na puszysty krem. Przełóż do szprycy cukierniczej
Beziki wystudź, pokrusz. Konfiturę lekko podgrzej. Pucharki napełnij ciasteczkami bezowymi, kremem wyciskanym ze szprycy oraz konfiturą.Źródło: Tina