Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne ciasteczka. które możemy zrobić sami w domu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Jajka gotujemy , oddzielamy białka od żółtek. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia, żółtka ścieramy na drobnym tarku, margarynę siekamy . Łączymy wszystkie składniki i miesimy ciasto. Rozwałkujemy i wycinamy kółka literatką. Dajemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w temp.180 stopni.
Galaretkę w kostkę kroimy na małe kwadraciki.
Na każde upieczone ciastko na środek dajemy troszeczkę marmolady i dajemy galaretkę, przyciskamy aby się trzymała.
Każde ciastko polewamy polewą Polewę robimy wedle uznania.