Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis wymyślony z dedykacją dla mojej córeczki :)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36044
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 174
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 310
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 378
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36044
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 174
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 310
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 378
Składniki
W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę ja daję dwie łyżeczki [ale możemy się zasugerować swoją intuicją;)]. Do miseczki wlewamy DANONKI oraz jogurt naturalny. Gdy mleko ostygnie dodajemy je do miseczki. Wszystko mieszamy [baaardzo dokładnie]. Spód tortownicy (u mnie 16 cm.) wykładamy biszkoptami. Wlewamy masę wkładamy do lodówki.
Owoce gotujemy z cukrem i wodą. Po zagotowaniu zdejmujemy i dodajemy żelatynę[2 łyżeczki] dokładnie mieszamy. Gdy powstała galaretka zacznie tężeć wlewamy na [WAŻNE!!!] stężałą masę. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Gotowe:)