Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane daktyle to pyszna i zdrowa przekąska, a jej zrobienie jest proste i nie zabiera dużo czasu...
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88275
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 31
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88275
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 31
Składniki
Daktyle naciąć wzdłuż, usunąć pestki. Do środka włożyć po dwie połówki orzechów.
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Każdy daktyl zanurzyć w roztopionej czekoladzie, i pomagając sobie widelcem, przełożyć na kratkę lub folię aluminiową. Dowolnie ozdobić.
Wstawić do lodówki na około 20 minut, do stężenia czekolady.