Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6498
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 323
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6498
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 323
Składniki
Wlej śmietanę 12 proc. do rondla, dodaj żelatynę i pozostaw do spęcznienia. Następnie podgrzej śmietanę, aż żelatyna delikatnie się rozpuści i odstaw na chwilę do ostygnięcia.
Zmiksuj buraki blenderem, wymieszaj ze śmietaną 22 proc. i łyżeczką tartego chrzanu.
Do kremu z buraków dodaj żelatynę ze śmietaną i dopraw solą. Mus buraczkowy przelej do mniejszych miseczek i odstaw do lodówki.
Gdy pianka będzie wystarczająco sztywna, udekoruj łyżką śmietany 18 proc. i gałązką koperku. Podawaj z grzankami.
Czas przygotowania: 45 minut 220 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień