Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czerwone gołąbki z kaszą"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3147
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 251
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3147
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 251
Składniki
Grzyby mocz w wodzie przez noc. Osącz, zalej wodą, osól, ugotuj. Odcedź, ostudź, pokrój na kawałki.
Kaszę pęczak zalej 2 i pół szklanki wody, osól. Ugotuj na małym ogniu. Cebule i czosnek posiekaj, podsmaż na oleju. Wymieszaj z pęczakiem, grzybami i jajkami, przypraw.
Kapustę obgotuj, podziel na liście. Wytnij nerwy. Ułóż farsz, zwiń. Ułóż w naczyniu wyłożonym liśćmi, podlej wodą. Piecz godzinę w 200°C.
Czas przygotowania 110 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie