Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwona walentynka"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Składniki
Masło posiekaj z cukrem. Dodaj jajko, aromat, przesianą mąkę i proszek, zagnieć. Ciasto cienko rozwałkuj, foremkami wytnij serduszka, ułóż na natłuszczonej blaszce. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ostudź.
Żelatynę namocz. Razem z glukozą rozpuść w 35 ml gorącej wody. Ostudź. Zagnieć, wsypując cukier puder (masa powinna być jak plastelina).
Dodaj barwnik. Masę cienko rozwałkuj. Wytnij ser- duszka. Ciastka po- smaruj marmoladą, ułóż masę. Ozdób lukrem.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 8 cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie