Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwona sałatka z burakiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 320
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 320
Składniki
Buraczki oczyść, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 25 minut. Osącz, przestudź. Pokrój na ćwiartki lub ósemki. Umytą kalarepę obierz, pokrój w drobną kostkę. Obraną cebulę posiekaj w pióra. Tosty opiecz, posiekaj. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (3 min). Obierz, pokrój na ćwiartki.
Utrzyj 3-4 łyżki oliwy z sokiem wyciśniętym z cytryny, solą, pieprzem i cukrem do smaku. Buraczki z jajkiem i cebulą rozłóż na tale rzach, posyp kalarepką i grzankami. Polej sosem. Ozdób koperkiem.
Czas ok. 30 min; porcja – 170 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety