Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwona kapusta w plackach ziemniaczanych"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 536
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 536
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj z solą, ostudź, przepuść przez maszynkę. Dodaj mąkę, jajko oraz sól do smaku. Zagnieć ciasto. Podziel na 8 porcji. Każdą rozwałkuj na placek. Placki smaż z dwóch stron na suchej patelni.
Kapustę poszatkuj. Dodaj pokrojone i przesmażone na smalcu cebule, sól, cukier i ocet do smaku. Duś ze 100 ml wody do miękkości. Dodaj wysmażony na skwarki boczek. Podawaj do placków.Źródło: Świat kobiety