Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowy wieniec z pistacjami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Ubij jajka i cukier. Dodaj mieszankę mączną i wlej ciasto do wysypanej formy na babkę. Piecz 35 min w 170 °C.
Po upieczeniu poczekaj, aż babka troszkę wystygnie w formie. Następnie wyjmij i poczekaj, aż zupełnie wystygnie. Umyj i osusz formę, wyłóż ją folią spożywczą. Serek mascarpone zmiksuj z 4 łyżkami cukru pudru i wymieszaj z 2/3 pistacji.
Ze schłodzonej babki odetnij poziomo spód. Wyżłób, napełnij serkiem i przykryj odciętą częścią. Babkę włóż z powrotem do formy i wstaw do zamrażalnika do stężenia. Udekoruj polewą i pistacjami.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: średniŹródło: TV14