Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowy suflet z malinami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 276
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5430
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 276
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5430
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Tabliczkę czekolady połam. Szklankę mleka wlej do garnuszka, zagotuj, dodaj masło, wymieszaj. Żółtka utrzyj z łyżką mąki kukurydzianej i 4 łyżkami cukru.
Dodaj mleko z masłem, wymieszaj. Wlej pół szklanki mleka, gotuj na małym ogniu mieszając, aż zgęstnieje. Dodaj połamaną czekoladę, mieszaj, aż się rozpuści, zdejmij z ognia, dodaj aromat, wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę. Powoli dodawaj ją do masy z żółtek i mleka. Delikatnie wymieszaj. Foremki wysmaruj masłem, posyp cukrem pudrem. Do każdej foremki wlej jedną trzecią masy.
Tabliczkę czekolady pokrusz, wsyp do rondelka, dodaj resztę mleka, podgrzej, wymieszaj. Wlej do foremek z masą. Na koniec wlej resztę masy.
Wstaw do piekarnika, piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Podawaj gorące z malinami i listkami mięty.Źródło: Dobry Tydzień