Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny sernik, bardzo czekoladowy, kremowy, mazisty z pieczonymi sliwkami ... poezja :-)
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 148
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7568
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 200
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 209
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 148
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7568
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 200
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 209
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Spód: Ciastka pokruszyć w malakserze lub tłuczkiem na drobne okruszki, wymieszać z lekko przestudzonym stopionym masłem do uzyskania mokrego piasku, wyłożyć na spód tortownicy o śr. 26cm, docisnąć i wstawić do lodówki na ok. 30 min. Masa serowa: czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Do miski przełożyć twaróg, jajka, cynamon, mąkę ziemniaczaną, mleko skondensowane i śmietanę. Wszystko krótko zmiksować, tylko do połączenia się składników. Dodać przestudzoną czekoladę i wymieszać dokładnie szpatułką. Masę serową wylać na spód ciasteczkowy, wyrównać. Na wierzch ułożyć umyte i wydrylowane śliwki.
Sernik piec w temp. 16 stopni ok. 60-80min. Przestudzone ciasto wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :-)