Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bez pieczenia, na spodzie z cantuccini (wloskie herbatniki migdalowe) z kremem mascarpone i biala czekolada, ozdobiony wisniami w bialej czekoladzie.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 28
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 886
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 318
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 28
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 886
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 318
Składniki
Herbatniki zmiksowac lub pokruszyc, dodac roztopione maslo, sól i starta skórke cytrynowa, dokladnie wymieszac i przelozyc mase do tortownicy tworzac boki o wysokosci ok 1 cm. Wstawic do lodówki. Czekolade roztopic i lekko schlodzic, twarozek z mascarpone i wanilia miksowac ok. 1 min. dodac roztopiona czekolade a nastepnie wylozyc mase kremowa na spód sernika. Wstawic ponownie do lodówki.
Roztopic reszte czekolady, zanurzac w niej kolejno wisnie i suszyc je na papierze do pieczenia. Aby wisnie staly równo na serniku, mozna przed zanurzeniem w czekoladzie odciac kawalek spodu. Przed podaniem sernik udekorowac wisniami.