Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby sernik z gęstymi śmietanami i czekoladowymi budyniami.Oszukany sernik wyszedł bardzo dobry.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
ciasto- Żółtka zmiksować z cukrem i masłem.Przesiać do tego suche i rozdrobnić palcami (na żwirek).Odsypać 1/3 na posypkę.Resztę zagnieść i wylepić blaszkę z papierem(25x42).
Podpiec w nagrzanym piekarniku,15 min. w 175 *.
masa- Jedną śmietanę wymieszać z połową cukru i przesianymi budyniami. Potem dodać resztę śmietany i wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli potem resztą cukru. Delikatnie wkręcić w masę śmietanową..Wylać na ciasto.Masa może być rzadka.
Zapiec w nagrzanym piekarniku ok.15 min. Rozsypać kruszonkę i piec jeszcze 30 min.w 175*.
Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak zastygnie.