Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszny sernik, nie wymagający pieczenia.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1062
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 59
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1062
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 59
Składniki
SPÓD HERBATNIKOWY: Masło rozpuść i ostudź. Herbatniki drobno zmiel, wymieszaj z wystudzonym masłem tak aby konsystencją przypominało mokry piasek. Tortownicę wyłóż folią spożywczą, wysyp masę ciasteczkową, ugnieć i wstaw do lodówki na 30 minut.
MASA: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuść we wrzątku. Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier, a następnie po łyżce twarogu. Dodaj likier, przestudzoną czekoladę oraz chłodną żelatynę, wymieszaj dokładnie, a potem wylej na zastygnięty ciasteczkowy spód. Wyrównaj powierzchnię.
GALARETKA: Wiśnie osącz z zalewy. 1 szklankę soku zagotuj, rozpuść w niej galaretkę i zostaw do stężenia. Wiśnie ułóż na masie serowej i zalej tężejącą galaretką. Zostaw najlepiej na noc w lodówce.