Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowy przekładaniec"
Składniki
Orzechy posiekaj. W formie na papierze ułóż herbatniki. Puszkę mleka gotuj dwie godziny, schłodź. Masę wyłóż na herbatniki i posyp połową orzechów. Miód, syrop klonowy, wodę i cukier podgrzej, mieszaj. Białka ubij, wlej miodowy syrop, mieszaj. Masę wyłóż na ciasto.
Rozpuść margarynę, dodaj połamaną czekoladę, wylej na ciasto. Przykryj herbatnikami, wyłóż drugą warstwę masy kajmakowej, posyp resztą orzechów i wylej 1/3 polewy czekoladowej. Ułóż herbatniki i polej resztą polewy. Udekoruj.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień