Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowy mus z truskawkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Truskawki pokrój i skrop likierem. Wstaw do lodówki (minimum 10 minut).
Mikserem wymieszaj twarożek z cukrem. Dodaj rozpuszczoną czekoladę, skórkę i esencję. Wymieszaj.
Pokrusz herbatniki i przesyp do dwóch pucharków. Nałóż czekoladowy twarożek. Wstaw do lodówki.
Czekoladę w kawałku drobno pokrój i rozpuść na parze. Lekko ją ostudź i przełóż do małej plastikowej torebki. Utnij nożyczkami jeden róg torebki (dziurka powinna być mała).
Ułóż na blacie kawałek papieru do pieczenia. Wyciskaj czekoladę na papier, tak aby powstały dwa ażurowe serca (dopasuj ich wielkość do pucharków). Pozostaw, aby ostygły i stężały.
Tuż przed podaniem udekoruj pucharki nasączonymi likierem truskawkami i czekoladowymi sercami.Źródło: Olivia